parallax

BEHANDELING: MICROSHADING

>  HOME  >  INSTITUTEBROWS  >  Microshading

  • Prijs      :  € 600
  • Duur     :  2 uur

Microshading is de nieuwste techniek op gebied van permanente make-up voor wenkbrauwen. De microshading-techniek is een combinatie van microblading en powderbrows. Met een blade/mesje met steriele naaldjes in een manuele pen worden fijne haartjes gepigmenteerd met de haargroeirichting mee tussen de eerste en tweede huidlaag. Daarnaast gebruiken we een machine en een fijn naaldje dat met een bepaalde snelheid op en neer gaat in de eerste en tweede huidlaag, wat zorgt voor een mooi natuurlijk poedereffect resultaat.

Microshading is de ideale behandeling als je graag de natuurlijke look van de getekende haartjes bij de microblading wil, in combinatie met de langdurige houdbaarheid en de opvulling van de powderbrows.

Het is een semi-permanente behandeling, wat betekent dat het resultaat vervaagd zal zijn na ongeveer 2 tot 3 jaar. We raden aan om jaarlijks of om het jaar en half een touch-up behandeling in te plannen. Hierdoor is het mogelijk om de vorm en kleur jaarlijks te laten aanpassen, meegaand met de nieuwste wenkbrauwtrends. 

Werkwijze

Voordat er wordt gestart met de behandeling, worden jouw wensen uitgebreid besproken en zal de styliste de hele procedure uitleggen. Ook het toestemmingsformulier zal met je doorgenomen worden. Daarna gaat zij over tot het voortekenen van de wenkbrauwen, uiteraard rekening houdend met jouw wensen en de vorm van je gezicht. Pas nadat je tevreden bent over de voorgetekende wenkbrauwen, zal de styliste starten met de behandeling. Tijdens de behandeling staan hygiëne en veiligheid op de eerste plaats, daarom volgen wij volledig de hygiënerichtlijnen voor tatoeëerders en piercers.

De behandeling duurt 2 uur en is vrijwel pijnloos. Binnen 6 à 8 weken dien je terug te komen voor een touch-up behandeling, die inbegrepen is in de prijs.

Voordelen van Microshading
  • Vorm en kleur volledig naar wens aan te passen
  • Tijdsbesparend
  • Natuurlijke look door de hairstrokes die op echte haren lijken, in combinatie met volle en poederachtige look door de powderbrow-techniek
  • Semi-permanent, wat je de mogelijkheid biedt om jaarlijks de vorm en/of kleur aan te passen
Verzorging
Voorzorg

Het zetten van permanente make-up brengt risico’s met zich mee. Zorg daarom dat je goed bent uitgerust en genoeg hebt gegeten. Stel de behandelaar op de hoogte van eventueel medicijngebruik, huidproblemen, allergieën, epilepsie en overgevoeligheidsreacties.

- Geen alcohol en drugs 24 uur voorafgaand aan de behandeling.
- Geen cafeïne (koffie, thee, cola of energydrinks) voor de behandeling.
- Geen zon/zonnebankkuur voor de behandeling.
- Geen bloedverdunnende medicijnen innemen 24 uur voorafgaand aan de behandeling (in overleg met je arts).
- Geen aspirine of ibuprofen innemen voorafgaand aan de behandeling.
- 2 paracetamols (500 mg) vlak voor de behandeling mogen WEL worden ingenomen.
- Geen corticosteroïdencrème of zalf ter plekke gebruiken voorafgaand aan de behandeling. 

Nazorg

De juiste nazorg is minstens even belangrijk als de behandeling zelf. Jouw styliste zal de nazorginstructies uitgebreid met je bespreken en zal je tips geven om zo lang mogelijk te kunnen genieten van jouw prachtige, nieuwe wenkbrauwen.

De eerste 72 uur na de behandeling raden we je aan om je wenkbrauwen droog te houden en elke twee uur (5x/dag) een dun laagje zalf aan te brengen. Bovendien adviseren we je ook om je wenkbrauwen tijdens de eerste nacht af te dekken met plasticfolie ter bescherming.

72 uur na de behandeling tot en met 5 dagen na de behandeling mag je jouw wenkbrauwen dagelijks voorzichtig wassen met een neutrale zeep. Het is nog steeds aangeraden om elke 2 uur een dun laagje zalf aan te brengen.

Na 4-6 weken zijn de wenkbrauwen volledig genezen en is het uiteindelijke resultaat zichtbaar. 

Veelgestelde Vragen
Locatie

De behandeling gaat door in ons instituut te Kampenhout.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van exclusieve aanbiedingen,nieuwe behandelingen en producten? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!* 

*(L’artiste du regard gebruikt jouw persoonlijke gegevens zoals beschreven in ons Privacybeleid)