parallax

OPLEIDING: MICROBLADING

>  HOME  >  OPLEIDINGEN  >  Microblading

Microblading vraagt een zorgvuldige uitvoering door een getrainde professional. Tijdens de Microblading training leer je werkelijk alles over deze behandeling, zowel theoretisch als praktisch. Zo bespreken we o.a. alle materialen, de voor- en nazorginstructies en de procedure.

De rode draad door deze training is hygiëne, tijdens de theorie en de praktijk komt dit steeds terug. Hiervoor volgen we de hygiënerichtlijnen voor tattoëerders en piercers van het FOD Volksgezondheid. 

  • Training van 2 volledige dagen (2x 8 uur)
  • De prijs is inclusief productgebruik van Perfect Eyelash tijdens de training

Kosten:  € 1350

Kosten zijn exclusief BTW en inclusief starterskit (t.w.v. €598, gemiddeld 30 behandelingen)

Model

Je dient normaal zelf voor twee modellen te zorgen.

Indien je wenst dat wij een model voorzien, is dit mogelijk, maar dan dien je ons hiervan tijdig op de hoogte te brengen.

Als service biedt L’artiste du regard voor jou de mogelijkheid om een model/modellen te regelen voor jouw training. We verwachten jouw aanvraag minimaal 7 werkdagen voor aanvang van jouw training. Wij kunnen je niet 100% de garantie bieden dat het regelen van een model/modellen lukt, hiervoor dragen wij dan ook geen eindverantwoordelijkheid. Wij verwijzen je hiervoor naar de Algemene Voorwaarden

Volle wenkbrauwen zijn een absolute beautytrend

Het is een beautytrend waar je niet omheen kan en bovendien lijkt het er sterk op dat het een blijvende trend is. Het is een techniek die je als beauty professional niet mag missen. Tijdens de cursus Microblading leer je alles over deze verfijnde techniek.

Wat is microblading?

Microblading staat voor ‘messentechniek’, maar dat klinkt veel gevaarlijker dan het is. Microblading is een semi-permanente wenkbrauwmake-up, waarbij steriele, ultradunne naaldjes de bovenste laag van de huid penetreren. De naaldjes brengen natuurlijke pigmenten aan in de middelste huidlaag. Dit gebeurt via een vegende beweging, de hairstroke techniek. In de krasjes die de microblades in de huid maken, blijft het pigment achter. Dit creëert een heel natuurlijk effect. De pigmenten worden niet erg diep in de huid aangebracht en daarom is dit een vorm van semi-permanente make-up. De kleur vervaagt langzaam na één tot drie jaar, vanwege de celvernieuwing van het lichaam. Dit is een belangrijk verschil met het tatoeëren van wenkbrauwen, hierbij verdwijnen de pigmenten niet, omdat je bij tatoeëren veel dieper in de huid gaat.

Microblading training in kleine groepen

Wij hebben bewust gekozen voor Microblading trainingen in kleine groepjes, per trainster maximaal drie tot vier cursisten. Deze persoonlijke benadering is belangrijk voor ons, omdat er hierdoor veel tijd en ruimte is voor vragen en oefenmomenten.

Wat houdt de opleiding in?

Het is een vaardigheid die tijd en oefening vraagt. De cursus bestaat uit een deel theorie en een deel praktijk. Wij werken met twee modules: de Microblading training en uitvoering in jouw praktijk. Wanneer je de opleiding succesvol afrondt, ontvang je het keurmerk Perfect Eyelash Microblading en dit biedt zekerheid aan je klanten.

Tijdens onze Microblading opleiding krijg je les van een expert in Microblading. Al onze trainsters zijn door internationale topmerken opgeleid, zoals Phi Brow, Elite, Privé (tegenwoordig 22 Institute). Die kennis gecombineerd met de ervaring vanuit Perfect Eyelash, maakt dat je alle facetten van Microblading perfect zal aangeleerd krijgen.

De opleiding start met een theoretische inleiding, waarin je meer leert over pigmenten en kleurenleer. Hygiëne is een onderwerp dat als een rode draad door de cursus loopt. Andere belangrijke thema’s zijn productkennis en wenkbrauwvormen. Daarna ga je de techniek uitgebreid oefenen en leer je alles over nazorg en opfrisbehandelingen. 

Focus op de praktijk

Eén model voor de praktijkoefening, waarbij de helft al is voorgetekend, biedt niet voldoende oefening. Op dag één wordt er daarom veel geoefend op een silicone huid/pad. Op dag twee voer je zelf de techniek uit van A tot Z op 2 modellen, uiteraard onder deskundig toezicht. Door te focussen op de praktijk en het werken in kleine groepjes, zorgen we ervoor dat cursisten de techniek goed beheersen.

Microblading keurmerk 

Deze intensieve cursus duurt twee dagen. De Microblading-techniek vraag veel oefening en daarom koppelen we de microblading training aan jouw ervaring in je eigen praktijk. Nadat je de tweedaagse training hebt afgerond, ontvang je onmiddellijk een certificaat. Na de Microblading cursus verwachten we wel regelmatig resultaatfoto’s van je werk, zodat we hier feedback op kunnen geven. Je kan feedback vragen tot vijf maanden na de Microblading cursus. Wanneer we van mening zijn dat jouw resultaten perfect zijn, ontvang je het Perfect Eyelash Microblading Junior keurmerk. De verschillende gradaties die te behalen zijn nadat je het junior keurmerk hebt behaald, bespreken we tijdens de training.

LET OP: Mocht je binnen de vijf maanden toch nog wat extra oefening wensen, dan ben je altijd welkom om samen nog eens een model/klant te behandelen. Hiervoor vragen we een vergoeding van € 99 excl. BTW. 

Verzekering 

Het Perfect Eyelash-diploma kan je gebruiken voor je verzekering. We willen je waarschuwen voor buitenlandse trainingen die regelmatig in België worden gegeven. Op zich zijn deze Microblading workshops prima en worden ze gegeven door experts, maar het is vaak niet mogelijk jezelf met een buitenlands certificaat in België te verzekeren.

Bovendien zijn we van mening dat het onmogelijk is de Microblading-techniek voldoende onder de knie te krijgen in een Microblading workshop, omdat deze vaak worden in grote groepen en in een andere taal gegeven worden. Doordat je je met een buitenlands certificaat in België vaak niet kan verzekeren, kan je eigenlijk niet verder met het door jouw behaalde certificaat.

In België gelden andere regels en voorschriften, waarvan buitenlandse trainsters vaak niet op de hoogte zijn. Deze voorschriften bespreken we ook tijdens de cursus en we begeleiden je hierbij.

De buitenlandse producten voldoen vaak niet aan de Europese normen en goedkeuringen. Wij beschikken over alle kennis en de juiste producten en zullen je hierbij begeleiden en informeren tijdens de cursus. L’artiste du regard werkt volgens de hygiënerichtlijnen voor tattoëerders en piercers van het FOD Volksgezondheid. 

Betaal de microblading opleiding in verschillende termijnen

Je hebt de mogelijkheid om de Microblading opleiding in één keer of in drie termijnen te betalen.

- Eerste termijn: € 250 excl. btw bij inschrijving (je dient altijd een aanbetaling te voldoen van € 250 bij het inschrijven)
-Tweede termijn: € 550 excl. btw bij aanvang van de eerste trainingsdag
-Derde termijn: € 550 excl. btw 30 dagen na het volgen van de Microblading cursus*.

* Je ontvangt voor de derde termijn na 30 dagen een automatische herinneringsmail met een betaallink waarmee je de betaling binnen 48 uur kan uitvoeren.

LET OP: mocht deze betaling niet direct binnen de 48 uur voldaan worden dan ontvang je een herinnering waarbij wij onmiddellijk per herinnering €50 administratiekosten aanrekenen. 

Locatie

Indien je dit wenst, kan de training ook op jouw eigen locatie plaatsvinden. Hiervoor wordt een meerprijs aangerekend van € 99 + reiskosten van € 0,35/km. Dit kan vanaf 2 cursisten.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van exclusieve aanbiedingen,nieuwe behandelingen en producten? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!* 

*(L’artiste du regard gebruikt jouw persoonlijke gegevens zoals beschreven in ons Privacybeleid)